Recept
« Terug naar recepten
Ree-of hertebiefstukjes met rode bessensaus
PT40M
Ree-of hertebiefstukjes met rode bessensaus
Een heerlijk ree-of hertebiefstukjes met rode bessensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kook ook
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ree-of hertebiefstukjes met rode bessensaus te bereiden
VOORBEREIDING:
Laat het vlees in ca 15 min. op kamertemperatuur komen en maak eerst de saus: Pel en snipper het sjalotje.
Maak het worteltje en de bleekselderij schoon en snijd of hak de groenten in stukjes.
Smelt 10 gram boter in een steelpan en bak de gesnipperde sjalot en de fijngesneden groenten al roerende op een matig hoog vuur ca 10 min. tot de sjalotsnippers glazig zijn.
Roer de azijn erdoor en laat ht vocht nog steeds op een matig hoog vuur verdampen ca 4 min.
Voeg dan de rode bessengelei en de bouillon toe en breng de saus al roerende aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de saus zonder deksel zachtjes inkoken
(10 min.).
Zeef de saus boven een kom en druk de in de zeef achtergebleven bestanddelen goed uit, zodat al het vocht eruit wordt geperst.
BEREIDING:
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Verhit de olie en de boter in een koekenpan en laat de biefstukjes op een hoog vuur aan beide kanten dichtschroeien.
Bestrooi ze met zout en peper, draai het vuur iets lager en bak ze op een matig hoog vuur ca 2 min. aan elke kant ( het vlees is dan rosé).
Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm.
AFWERKING:
Giet ongeveer de helft van het braadvet uit de pan.
Zet de pan weer op het vuur, schenk de gezeefde saus bij het achtergebleven braadvet en roer de aanbaksels los.
Breng de saus al roerende aan de kook en laat haar nog ets inkoken
(ca 3 min).
Neem de pan van het vuur en klop klontje voor klontje de rest van de koude boter door de saus (monteren).
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat het vlees in ca 15 min. op kamertemperatuur komen en maak eerst de saus: Pel en snipper het sjalotje.
Maak het worteltje en de bleekselderij schoon en snijd of hak de groenten in stukjes.
Smelt 10 gram boter in een steelpan en bak de gesnipperde sjalot en de fijngesneden groenten al roerende op een matig hoog vuur ca 10 min. tot de sjalotsnippers glazig zijn.
Roer de azijn erdoor en laat ht vocht nog steeds op een matig hoog vuur verdampen ca 4 min.
Voeg dan de rode bessengelei en de bouillon toe en breng de saus al roerende aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de saus zonder deksel zachtjes inkoken
(10 min.).
Zeef de saus boven een kom en druk de in de zeef achtergebleven bestanddelen goed uit, zodat al het vocht eruit wordt geperst.
BEREIDING:
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Verhit de olie en de boter in een koekenpan en laat de biefstukjes op een hoog vuur aan beide kanten dichtschroeien.
Bestrooi ze met zout en peper, draai het vuur iets lager en bak ze op een matig hoog vuur ca 2 min. aan elke kant ( het vlees is dan rosé).
Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm.
AFWERKING:
Giet ongeveer de helft van het braadvet uit de pan.
Zet de pan weer op het vuur, schenk de gezeefde saus bij het achtergebleven braadvet en roer de aanbaksels los.
Breng de saus al roerende aan de kook en laat haar nog ets inkoken
(ca 3 min).
Neem de pan van het vuur en klop klontje voor klontje de rest van de koude boter door de saus (monteren).
Breng de saus op smaak met zout en peper.
bertal zegt:
Heel veel succes en laat het jullie smaken.:);)m.v.g. Bert