KookJij

Reebiefstukjes met puree van knolselderij (zieopm

Een heerlijk reebiefstukjes met puree van knolselderij (zieopm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reebiefstukjes met puree van knolselderij (zieopm te bereiden

Schil de knolselderij en snij deze in blokjes van 2 cm. Doe de knolselderij in een pan met het water, de melk en de kippenfond en breng aan de kook. Voeg de boter toe om overkoken te voorkomen en kook in ong. 10 min. Gaar op lage warmtebron en giet daarna af.

Pureer de knolselderij met de staafmixer, spatel de ricotta erdoor en breng de puree op smaak met peper, zout en evt. wat olijfolie.

Schil de vijgen en snijd ze in stukken. Doe in een steelpan met het water, de suiker en honing. Breng aan de kook en laat 5-10 min. doorkoken tot er een jam ontstaat.
Laat, naar keuze, afkoelen of houd warm.

Verwarm de notenolie in een koekenpan op een hoge warmtebron. Schroei de reebiefstukjes dicht, zet de warmtebron laag en bak aan beide kanten 2 min. zodat het vlees mooi rosé is. Neem de biefstukjes uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst