Recept
« Terug naar recepten
Reibekuchen
PT45M
Reibekuchen
Een heerlijk reibekuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
??? personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Recept van schoonmoeder
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Reibekuchen te bereiden
Schil de aardappelen en de uien.
Snijd 3 aardappelen en de uien in blokjes.
Doe dit in de foodprocessor en maak er een smeuïge massa van. Doe dit in een ruime schaal. Verwissel het mes voor de fijne rasp en rasp de 3 andere aardappelen.
Doe dit bij het mengsel in de schaal en breek de eieren er op. Roer dit goed door elkaar en voeg de bloem toe. Weer goed omroeren, mocht het te nat zijn voeg dan nog wat bloem toe. Doe er peper en zout bij, weer roeren.
Verhit de olie met margarine in de koekenpan en schep (voorzichtig) een scheplepel van het aardappel-beslag in de pan.
Je kunt er drie tegelijk bakken op deze manier. Bak tot dat het beslag op is.
Snijd 3 aardappelen en de uien in blokjes.
Doe dit in de foodprocessor en maak er een smeuïge massa van. Doe dit in een ruime schaal. Verwissel het mes voor de fijne rasp en rasp de 3 andere aardappelen.
Doe dit bij het mengsel in de schaal en breek de eieren er op. Roer dit goed door elkaar en voeg de bloem toe. Weer goed omroeren, mocht het te nat zijn voeg dan nog wat bloem toe. Doe er peper en zout bij, weer roeren.
Verhit de olie met margarine in de koekenpan en schep (voorzichtig) een scheplepel van het aardappel-beslag in de pan.
Je kunt er drie tegelijk bakken op deze manier. Bak tot dat het beslag op is.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Deze Reibekuchen kunnen als lunch en hoofdgerecht gegeten worden met appelmoes.