KookJij

Reibekuchen

Een heerlijk reibekuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reibekuchen te bereiden

Schil de aardappelen en rasp ze rauw .
Druk alle vocht eruit. ( dit gaat het makkelijkst door de geraspte aardappelen in een zuivere keukenhanddoek te doen en dan het vocht er uit te persen )
Meng de eieren, de bloem en de geraspte ui door de geraspte aardappelen.
Bak van dit deeg aardappelpannenkoeken in ruim olie.
(giet +/- 1 cm olie in de pan en laat die goed verwarmen)
Vorm met 2 eetlepels pannenkoekjes van +/- 12cm doormeter.
Als de kanten beginnen te bruinen , ze voorzichtig omdraaien.
Geef bij deze warme Reibekuchen lekkere zelfgemaakte appelcompote
Bereidingswijze:
Snijd de goudrenetten in niet te kleine partjes (verwijder het klokhuis) en doe ze in een pan met zoveel water dat ze net onder staan. Voeg de overige ingredienten toe. Breng de compote aan de kook en laat deze daarna nog ongeveer een kwartier op een zacht vuurtje sudderen. Let op dat de appels geen moes worden; de partjes moeten heel blijven.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hans Boer

Hans Boer zegt:
Ook ik bak al jaren reibenkuchen. Uiteraard geleerd van mijn moeder die het weer thuis had geleerd. Familie in Duitsland.
Ik wil hierbij opmerken dat ik geen uien toevoeg.
3 kuchen tegelijk bak.
De hoopjes beslag met een vork zo dun mogelijk uitstrijk. Ze aan beide zijde flink bruin bak zodat ze als een plank in de pan liggen, Daarna rechtstreeks vanuit de pan opeten zonder er iets (appelmoes) o.id.erop te doen.
camilla

camilla zegt:
Hoi Gerda hoort een beetje bij het kerstgevoel. Afgelopen weekend weer op de kerstmark in Duitsland geweest vandaar:D goeie tip voor de binding en blueband tegen het spatten. In Duitsland serveren ze er vaak appelmoes bij maar compote lijkt me iets lekkerder van structuur.Groetjes Camil
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Camilla, toevallig heb ik ook het recept voor Reibekuchen klaar liggen om op Kookjij te zetten maar er zit niet veel verschil in dus ik laat het maar. Het verschil is dat ik het aardappel vocht er in laat omdat het ook een bindende factor is en de koekjes niet zo droog worden. Ook gebruik ik Bleu Band, bak en braad, samen met zonnebloemolie zodat het niet zo spettert.
Groetjes Gerda
;):p;):p