Recept
« Terug naar recepten
Reibekuchen
PT30M
Reibekuchen
Een heerlijk reibekuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Reibekuchen te bereiden
Schil de aardappelen en rasp ze rauw .
Druk alle vocht eruit. ( dit gaat het makkelijkst door de geraspte aardappelen in een zuivere keukenhanddoek te doen en dan het vocht er uit te persen )
Meng de eieren, de bloem en de geraspte ui door de geraspte aardappelen.
Bak van dit deeg aardappelpannenkoeken in ruim olie.
(giet +/- 1 cm olie in de pan en laat die goed verwarmen)
Vorm met 2 eetlepels pannenkoekjes van +/- 12cm doormeter.
Als de kanten beginnen te bruinen , ze voorzichtig omdraaien.
Geef bij deze warme Reibekuchen lekkere zelfgemaakte appelcompote
Bereidingswijze:
Snijd de goudrenetten in niet te kleine partjes (verwijder het klokhuis) en doe ze in een pan met zoveel water dat ze net onder staan. Voeg de overige ingredienten toe. Breng de compote aan de kook en laat deze daarna nog ongeveer een kwartier op een zacht vuurtje sudderen. Let op dat de appels geen moes worden; de partjes moeten heel blijven.
Druk alle vocht eruit. ( dit gaat het makkelijkst door de geraspte aardappelen in een zuivere keukenhanddoek te doen en dan het vocht er uit te persen )
Meng de eieren, de bloem en de geraspte ui door de geraspte aardappelen.
Bak van dit deeg aardappelpannenkoeken in ruim olie.
(giet +/- 1 cm olie in de pan en laat die goed verwarmen)
Vorm met 2 eetlepels pannenkoekjes van +/- 12cm doormeter.
Als de kanten beginnen te bruinen , ze voorzichtig omdraaien.
Geef bij deze warme Reibekuchen lekkere zelfgemaakte appelcompote
Bereidingswijze:
Snijd de goudrenetten in niet te kleine partjes (verwijder het klokhuis) en doe ze in een pan met zoveel water dat ze net onder staan. Voeg de overige ingredienten toe. Breng de compote aan de kook en laat deze daarna nog ongeveer een kwartier op een zacht vuurtje sudderen. Let op dat de appels geen moes worden; de partjes moeten heel blijven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
camilla zegt:
slaatje zegt:
Groetjes Gerda
;):p;):p
Hans Boer zegt:
Ik wil hierbij opmerken dat ik geen uien toevoeg.
3 kuchen tegelijk bak.
De hoopjes beslag met een vork zo dun mogelijk uitstrijk. Ze aan beide zijde flink bruin bak zodat ze als een plank in de pan liggen, Daarna rechtstreeks vanuit de pan opeten zonder er iets (appelmoes) o.id.erop te doen.