Als lunchgerecht lekker met appelmoes of suiker of misschien ook stroop.
Als voorgerecht met gerookte zalm en dilleroom erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpannenkoekjes, Reibekuchen of Kartoffelpuffer
PT15M
Aardappelpannenkoekjes, Reibekuchen of Kartoffelpuffer
Ik ken deze aardappelpannenkoekjes uit mijn jeugd. Mijn moeder was afkomstig uit Duitsland en we aten deze Kartoffelpuffer vaak op zaterdag. Als je een Duitse Kerstmarkt bezoekt kom je ze vaak tegen. Ze smaken het lekkerste zo uit de pan. Knapperig van
buiten en wat zachter van binnen. In Duitsland wordt er vaak appelmoes bij geserveerd. Wij aten ze thuis met suiker en dat doen mijn man en ik nog steeds. ZO smaken ze ons het beste. Ook als voorgerecht met gerookte zalm en dilleroom.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Recept van mijn Duitse moeder
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpannenkoekjes, Reibekuchen of Kartoffelpuffer te bereiden
- Aardappelen schillen en fijn raspen .
- Ui pellen en fijn snipperen.
- Geraspte aardappelen, ui, bloem, eieren, peper en zout door elkaar mengen.
- Olie verhitten in de koekenpan en hierin steeds 3 niet te dikke aardappelpannenkoekjes bakken.
- Ze moeten aan beide zijden knapperig en bruin zijn.