Recept
« Terug naar recepten
Rempah (Javaanse pittige gehaktballetjes)
PT40M
Rempah (Javaanse pittige gehaktballetjes)
Gehaktballetjes zijn er in allerlei soorten. Deze pittige variant is zeker een aanrader om te maken en van te genieten.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - WK 2014
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rempah (Javaanse pittige gehaktballetjes) te bereiden
- Doe het gehakt in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
- De lombok en de sjalotjes erbij. Voeg zout en peper naar smaak,de rest van de specerijen, het losgeklopte ei, ketjap, paneermeel en de kokos toe.
- Kneed het mengsel goed door en vorm er balletjes van. ( ongeveer 35/40 balletjes haal je hier uit.) Laat de balletjes circa 1 uurtje intrekken in de koelkast.
- Rol de balletjes door de apart gehouden kokos.
- Daarna lekker goudbruin bakken in de wadjang. Kan natuurlijk ook in een gewone diepe pan.
(tip: gaar de balletjes eventjes voor in de magnetron, ze hoeven dan niet zo lang in de wadjang en je weet zeker dat ze gaar van binnen zijn.)
Harry Löhr zegt: