Recept
« Terug naar recepten
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
PT30M
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
Een heerlijk rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes te bereiden
Voor de saus: verwarm de olie en stoof hierin de fijngesneden groenten. Voeg de tijm, de laurier en de peterselietakjes toe.
Deglaceer met de rode wijnazijn en laat inkoken tot de azijn verdampt is. Voeg de cognac toe en laat opnieuw inkoken tot de alcohol verdampt is.
Voeg de rode wijn toe en laat vervolgens tot de helft inkoken. Voeg de runderbouillon toe en laat gedurende 2 uur pruttelen op een zacht vuur. Filter de saus en laat eventueel verder inkoken.
Voor de steaks: kruid de steaks met peper en zout en braad ze aan in een hete pan in half boter en half olie. Bak gedurende 3 minuten en laat vervolgens 10 minuten rusten.
Pel de zilveruien, stoof ze in de olijfolie. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat op het vuur staan.
Verwarm de gratin dauphinois in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten.
Dresseer elke steak op een bord met de zilveruien, de rauwe spekjes en de gratin dauphinois. Werk ten slotte af met de rodewijnsaus.
Deglaceer met de rode wijnazijn en laat inkoken tot de azijn verdampt is. Voeg de cognac toe en laat opnieuw inkoken tot de alcohol verdampt is.
Voeg de rode wijn toe en laat vervolgens tot de helft inkoken. Voeg de runderbouillon toe en laat gedurende 2 uur pruttelen op een zacht vuur. Filter de saus en laat eventueel verder inkoken.
Voor de steaks: kruid de steaks met peper en zout en braad ze aan in een hete pan in half boter en half olie. Bak gedurende 3 minuten en laat vervolgens 10 minuten rusten.
Pel de zilveruien, stoof ze in de olijfolie. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat op het vuur staan.
Verwarm de gratin dauphinois in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten.
Dresseer elke steak op een bord met de zilveruien, de rauwe spekjes en de gratin dauphinois. Werk ten slotte af met de rodewijnsaus.