Recept
« Terug naar recepten
Reuzenbloem van witlof en roquefortmousse
PT45M
Reuzenbloem van witlof en roquefortmousse
Een heerlijk reuzenbloem van witlof en roquefortmousse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
wereldse recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Reuzenbloem van witlof en roquefortmousse te bereiden
Schil de aardappels, kook ze gaar, laat ze goed uitdampen en druk ze door een pureeknijper. Week de gelatineblaadjes in water. Roer de roqefort met de honing en de créme fraïche tot een gladde massa en verwarm deze tot handwarm. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op en meng de aardappelpuree erdoor. Vet een bolvormige schaal in met boter en vul deze met de roqefortmousse. Laat minstens 24 uur opstijven in de koelkast. Dompel de schaal in warm water en stort de mousse opeen platte schaal. Trek de witlofblaadjes los van de stronk en snijd de onderkant recht. Steek ze in de roqefortbol, begin in het midden met de langste blaadjes en volg de ronde vorm. Garneer met roggebrood.
willydelcart zegt:
Het gaat gemakkelijker om de bloem te maken als je de witloofblaadjes onderaan in een puntje snijd. Met een scherp mes eerst een gleufje maken in de bol en klaar is kees.
Heel feestelijk!