Recept
« Terug naar recepten
Risotto met kropsla en garnalen
PT30M
Risotto met kropsla en garnalen
Een heerlijk risotto met kropsla en garnalen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
720 kCal energie
31 Gram eiwit
44 Gram vet
48 Gram koolhydraten
31 Gram eiwit
44 Gram vet
48 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 6 2012
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met kropsla en garnalen te bereiden
Verhit de boter in een pan.
Voeg de ui toe en fruit 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee.
Doe de rijst erbij en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is.
Dit duurt circa 20 minuten.
Scheur de slabladeren in stukken en voeg toe aan de risotto.
Roer tot de sla net geslonken is en zet het vuur uit. Meng de garnalen en bieslook erdoor.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Lekker met een frisse tomatensalade.
Voeg de ui toe en fruit 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee.
Doe de rijst erbij en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is.
Dit duurt circa 20 minuten.
Scheur de slabladeren in stukken en voeg toe aan de risotto.
Roer tot de sla net geslonken is en zet het vuur uit. Meng de garnalen en bieslook erdoor.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Lekker met een frisse tomatensalade.