Recept
« Terug naar recepten
Ribeye met kersensaus
PT20M
Ribeye met kersensaus
Een heerlijk mals stukje vlees badend in kersensaus!
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ribeye met kersensaus te bereiden
Marinade maken van wijn, azijn, knoflook, blaadjes oregano en olie. Ribeye hierin (bij kamertemperatuur) minstens 1 uur marineren. Vlees af en toe omkeren.
Bereidingswijze saus in magnetron:
In glazen kom 2 eetlepels bouillon en de bloem vermengen. 30 Seconden op 100% verhitten. Voeg aan het bloemmengsel de bouillon, de wijn en port, de kersen, het kersensap en de knoflook toe en verwarm 2-3 minuten op 100% tot het vocht gebonden is. Roer door tot je een mooie saus hebt. De saus op smaak brengen met citroensap en peper.
Bereiden Ribeye
Ribeye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. Bestrooien met zout en peper. Het vlees in de grillpan (afhankelijk van gewenste gaarheid) in 2-4 min. per kant rosé tot doorbakken roosteren. In aluminium folie leggen en een paar minuten laten rusten.
Ribeye op bord half met de kersensaus overgieten
Bereidingswijze saus in magnetron:
In glazen kom 2 eetlepels bouillon en de bloem vermengen. 30 Seconden op 100% verhitten. Voeg aan het bloemmengsel de bouillon, de wijn en port, de kersen, het kersensap en de knoflook toe en verwarm 2-3 minuten op 100% tot het vocht gebonden is. Roer door tot je een mooie saus hebt. De saus op smaak brengen met citroensap en peper.
Bereiden Ribeye
Ribeye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. Bestrooien met zout en peper. Het vlees in de grillpan (afhankelijk van gewenste gaarheid) in 2-4 min. per kant rosé tot doorbakken roosteren. In aluminium folie leggen en een paar minuten laten rusten.
Ribeye op bord half met de kersensaus overgieten
rdvl zegt: