DIEN OP : Verdeel het vlees over de borden en schep daarop de maïsragout. Strooi er wat gehakt korianderblad over heen.
Recept
« Terug naar recepten
Ribeye Steak van het Rund met Hete Maïs
PT100M
Ribeye Steak van het Rund met Hete Maïs
Een rib eye steak is een stuk vlees van een koe uit de ribsectie (rib 6 tot en met 12) zonder bot
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ribeye Steak van het Rund met Hete Maïs te bereiden
1).Maak een mengsel van de kruidenpoeders in de eetlepel citroenolie.
2).Wrijf dit goed in de 2 stukjes vlees en zet die dan 1 uur weg in de koelkast.
3).Zet alles klaar voor de maïsragout.
4).Haal na 1 uur het vlees uit de koelkast en laat het in 30 minuten op kamertemperatuur komen.
5).In dat halve uur maken we de maïsragout:
6).Verhit de eetlepel rijstolie en fruit daarin aan de sambal badjak, voeg er na een paar minuten de maïskorrels aan toe en roer dit goed door. Na een paar minuten doen we de citroen er bij met de tomaatjes en daarna de room. Dit laten we een stukje inkoken, tot het geheel wat dikker wordt. Afzouten naar smaak en apart zetten en warm houden.
7).De grillpan verhitten, dan de olie er in en die heet laten worden en de stukken vlees 3 minuten aan elke zijde grillen. Ze blijven dan nog wat rood van binnen.
2).Wrijf dit goed in de 2 stukjes vlees en zet die dan 1 uur weg in de koelkast.
3).Zet alles klaar voor de maïsragout.
4).Haal na 1 uur het vlees uit de koelkast en laat het in 30 minuten op kamertemperatuur komen.
5).In dat halve uur maken we de maïsragout:
6).Verhit de eetlepel rijstolie en fruit daarin aan de sambal badjak, voeg er na een paar minuten de maïskorrels aan toe en roer dit goed door. Na een paar minuten doen we de citroen er bij met de tomaatjes en daarna de room. Dit laten we een stukje inkoken, tot het geheel wat dikker wordt. Afzouten naar smaak en apart zetten en warm houden.
7).De grillpan verhitten, dan de olie er in en die heet laten worden en de stukken vlees 3 minuten aan elke zijde grillen. Ze blijven dan nog wat rood van binnen.