Recept
« Terug naar recepten
Ricotta-sinaasappeltaart
PT60M
Ricotta-sinaasappeltaart
Een heerlijk ricotta-sinaasappeltaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
CaatKookt, C. Leenders de Vries
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricotta-sinaasappeltaart te bereiden
Verwarm oven voor op 180°C.
Vet een rond, gesloten bakblik of cakevorm in.
Meng 75 g boter met de suiker en het merg van het vanillestokje en roer de ricotta met 1½ dl van het sinaasappelsap en de rasp erdoorheen.
Scheid de eieren en klop de eidooiers een voor een door het mengsel.
Roer dan het bakmeel door het eier-ricottamengsel.
Klop de eiwitten half stijf en meng ze door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar en goudbruin.
Bestrooi de ricotta-sinaasappeltaart voor het serveren met poedersuiker.
Vet een rond, gesloten bakblik of cakevorm in.
Meng 75 g boter met de suiker en het merg van het vanillestokje en roer de ricotta met 1½ dl van het sinaasappelsap en de rasp erdoorheen.
Scheid de eieren en klop de eidooiers een voor een door het mengsel.
Roer dan het bakmeel door het eier-ricottamengsel.
Klop de eiwitten half stijf en meng ze door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar en goudbruin.
Bestrooi de ricotta-sinaasappeltaart voor het serveren met poedersuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
ilsemary zegt: