Recept
« Terug naar recepten
Ricottaschuim met ei en sinaassappelsap
PT20M
Ricottaschuim met ei en sinaassappelsap
Een heerlijk ricottaschuim met ei en sinaassappelsap recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Petra en Piet Huysentruyt (Perfecte Keuken VTM)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricottaschuim met ei en sinaassappelsap te bereiden
1. Pers de sinaasappel, bewaar het sap. Scheid het eiwit van het eigeel. Verdeel de suiker over de eigelen en de eiwitten.
2. Klop het eiwit stijf en de dooier tot een witte massa.
3. Meng de Ricotta en het sinaasappelsap (en een scheutje likeur naar smaak) met het dooierschuim.
4. Meng zachtjes (al scheppend met een lepel) het geklopte eiwit onder het mengsel.
5. Verdeel de mousse over de vier dessertglazen en laat deze koelen in de ijskast (ook mise-en-place voor de volgende dag).
6. Verkruimel, net voor het opdienen, 1 zandkoekje per persoon met een deegrol en verdeel het koekjeskruim over de vier glazen.
2. Klop het eiwit stijf en de dooier tot een witte massa.
3. Meng de Ricotta en het sinaasappelsap (en een scheutje likeur naar smaak) met het dooierschuim.
4. Meng zachtjes (al scheppend met een lepel) het geklopte eiwit onder het mengsel.
5. Verdeel de mousse over de vier dessertglazen en laat deze koelen in de ijskast (ook mise-en-place voor de volgende dag).
6. Verkruimel, net voor het opdienen, 1 zandkoekje per persoon met een deegrol en verdeel het koekjeskruim over de vier glazen.