Recept
« Terug naar recepten
Rigatoni met artisjok
PT35M
Rigatoni met artisjok
Een heerlijk rigatoni met artisjok recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Rigatoni met artisjok te bereiden
1. Snij de stengel van de artisjokken af to op 1 à 2 centimeter. Schil het overblijvende stukje stengel. Verwijder de taaie buitenste blaadjes, snij de punten van de overige blaadjes af.
2. Snij de artisjokken verticaal doormidden en verwijder het hooi. Snij ze verder in kwartjes en besprenkel ze met citroensap.
3. Pel de knoflook en snij hem doormidden. Verwarm de olijfolie in een pan met de knoflook en laat zachtjes trekken, maar verwijder hem voor hij gaat kleuren.
4. Doe nu de kwartjes artisjok in de olie en laat 2 minuten bakken. Voeg de peterselie toe en temper het vuur.
5. Kook de rigatoni al dente in gezouten water. Giet af en vermeng met de artisjokken. Breng op smaak met peper en zout.
2. Snij de artisjokken verticaal doormidden en verwijder het hooi. Snij ze verder in kwartjes en besprenkel ze met citroensap.
3. Pel de knoflook en snij hem doormidden. Verwarm de olijfolie in een pan met de knoflook en laat zachtjes trekken, maar verwijder hem voor hij gaat kleuren.
4. Doe nu de kwartjes artisjok in de olie en laat 2 minuten bakken. Voeg de peterselie toe en temper het vuur.
5. Kook de rigatoni al dente in gezouten water. Giet af en vermeng met de artisjokken. Breng op smaak met peper en zout.