Recept
« Terug naar recepten
Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus
PT40M
Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus
Een heerlijk rijst bavarois met pruimen en wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus te bereiden
Verwarm de wijn, kaneel en pruimen 5 minuten zonder te koken.
Schep de pruimen eruit en bind het vocht met aardappelzetmeel dat is aangelengd met 1 eetlepel pruimensap. Leg de pruimen weer in de saus.
Kook de rijst in de melk waaraan het opengesneden vanillestokje is toegevoegd.
Klop de eieren los met de vanillesuiker en roer ze de laatste 3 kookminuten door de rijst.
Verwijder het vanillestokje.
Week de gelatine in koud water.
Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme rijst (niet koken).
Laat de rijst iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor.
Vet de vormpjes in met wat olie en schep de bavarois erin.
Zet ze ca. 2½ uur in de koelkast.
Stort de bavarois op de dessertbordjes en leg er de pruimen omheen.
Schep de pruimen eruit en bind het vocht met aardappelzetmeel dat is aangelengd met 1 eetlepel pruimensap. Leg de pruimen weer in de saus.
Kook de rijst in de melk waaraan het opengesneden vanillestokje is toegevoegd.
Klop de eieren los met de vanillesuiker en roer ze de laatste 3 kookminuten door de rijst.
Verwijder het vanillestokje.
Week de gelatine in koud water.
Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme rijst (niet koken).
Laat de rijst iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor.
Vet de vormpjes in met wat olie en schep de bavarois erin.
Zet ze ca. 2½ uur in de koelkast.
Stort de bavarois op de dessertbordjes en leg er de pruimen omheen.