Het gerecht kan nog wel verfraaid worden,maar het is in al zijn eenvoud ook zo best goed.
Hierbij wordt in Hong Kong thee geserveerd ( of iets anders als je er om vraagt)
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Cantonese Rice I
PT30M
RIJST Cantonese Rice I
Wat is er nu zo speciaal aan Cantonese rijst (Yangzhou rijst of nasi goreng Hong Kong)?Wenu dat is de aanwezigheid van doperwten,lenteui,varkensvlees en garnalen.
Het wordt in die contreien geserveerd na een groot banket als een soortement afsluiter.Overigens wordt het niet netjes gevonden als je er bij die gelegenheid veel van zou eten :het zou dan betekenen dat de vorige gerechten onvoldoende zijn geweest om je honger te stllen.Wij gebruiken het als hoofdgerecht,zodat je de beleefdheidsproblemen niet hebt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Cantonese Rice I te bereiden
*Laat de wajan bloed heet worden op het vuur,doe er dan de olie in en verhit.Doe dan de ui,prei,lenteui er in en roerbak snel tot de uien glazig zijn geworden.
*Dan hierin de eieren roerbakken tot gaar.
*Dan de rijst er in,los roeren en warm maken
*Vervolgens de Cha Si(e)uw (dat is Varkensvlees à la Cantonese : ZIE ALDAAR) er goed doorroeren en de doperwtjes en tenslotte de garnalen.
*Dan op smaak brengen met de sesam olie,Nam Pla en soja saus en de fijngehakte blaadjes
*Meteen vanuit de wajan opdienen met wat zure ketimun (=komkommer)
*Dan hierin de eieren roerbakken tot gaar.
*Dan de rijst er in,los roeren en warm maken
*Vervolgens de Cha Si(e)uw (dat is Varkensvlees à la Cantonese : ZIE ALDAAR) er goed doorroeren en de doperwtjes en tenslotte de garnalen.
*Dan op smaak brengen met de sesam olie,Nam Pla en soja saus en de fijngehakte blaadjes
*Meteen vanuit de wajan opdienen met wat zure ketimun (=komkommer)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
m.vr.grJan A:D
ineke60 zegt:
Vanavond jouw recept uitgeprobeerd, Ik vond de smaak erg lekker maar ik vond het wel wat droog.Ik ben eigenlijk meer voor de sauzen met rijst.
Mijn echtgenoot vond het met een beetje sambal zalig.
Ineke:D
deuxchapeaux zegt:
Jan A:)
ineke60 zegt:
moeten de garnalen er door of apart erbij.
het lijkt me lekker ga dit morgen proberen.:)
liske zegt: