Recept
« Terug naar recepten
RIJST Cantonese Rice II
PT30M
RIJST Cantonese Rice II
Een heerlijk rijst cantonese rice ii recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Cantonese Rice II te bereiden
1).Verhit de helft van de olies in een wok en doe daarin de ui, de wortel, de lombok, de trassi en de Nam Pla. Fruit aan tot de wortel zacht begint te worden en de ui glazig is. Doe dan de knoflook er bij en roer nog eens 1 minuut door.
2).Dan kunnen de doppers er bij en de maïs en verwarm dat goed door.
3).In een pannetje apart de eieren tot roerei verwerken en door de groentemassa roeren en vervolgens de garnalen in het pannetje roze roeren en door de groentemassa roeren.
4).Nu gaat alles in de grote pan bij de groentes met de eventuele Nam Prik Pao en de klein gesneden lenteuitjes met de rijst.
Blijf goed doorroeren tot de rijst goed warm is geworden en breng verder op smaak met met de ketjap.
2).Dan kunnen de doppers er bij en de maïs en verwarm dat goed door.
3).In een pannetje apart de eieren tot roerei verwerken en door de groentemassa roeren en vervolgens de garnalen in het pannetje roze roeren en door de groentemassa roeren.
4).Nu gaat alles in de grote pan bij de groentes met de eventuele Nam Prik Pao en de klein gesneden lenteuitjes met de rijst.
Blijf goed doorroeren tot de rijst goed warm is geworden en breng verder op smaak met met de ketjap.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Serveer de rijst heet en eventueel met een atjar, een saté'tje en wat kroepoek.
limelein zegt: