Recept
« Terug naar recepten
RIJST : Eenvoudig op z'n Mexicaans
PT40M
RIJST : Eenvoudig op z'n Mexicaans
Het typische Mexicaans hier slaat op de tomaat-lombok-komijn
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST : Eenvoudig op z'n Mexicaans te bereiden
- Verhit de olie in de pan met dikke bodem.
- Voeg toe de rijst en bak die gedurende 4 minuten onder flink roeren.
- Voeg de uien toe en bak nog eens 2 minuten. (roeren)
- Dan de knoflook er bij en 1 minuut bakken. (roeren)
- Nu de kippenbouillon er bij en het geheel aan de kook brengen.
- Voeg tenslotte toe de blokjes tomaat, de djinten, de lombok , zeezout en peper.
- Goed doorroeren en deksel op de pan.Vervolgens 20 minuten laten doorkoken op een laag pitje.
- Haal van het vuur af en met 2 vorken de rijst los werken.
- De koriander er door roeren en direct opdienen in de voorverwarmde borden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Thee en bier zullen altijd wel passen. De kleur van de wijn, welke er bij wordt geschonken zal afhangen van de andere bijgerechten.