Recept
« Terug naar recepten
RIJST Hong Kong
PT45M
RIJST Hong Kong
In plaats van een originele nasi goreng is het eigenlijk erg smakelijk om zelf wat door elkaar te husselen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Hong Kong te bereiden
- Verhit 1 eetlepel geklaarde boter in een anti-aanbak bakpan en roerbak daarin de eieren tot een roerei en zet dat even apart
- Dan de rest van de geklaarde boter in de wadjan doen en daarin de wortelblokjes en de gesnipperde ui aanfruiten tot ze zacht zijn geworden.
- Dan de knoflook er bij tot de geuren loskomen. Natuurlijk wel met 1 of 2 houten lepels de inhoud goed omwerken.
- Dan gaat de rijst er bij. Werk goed om.
- Zodra de rijst enigszins warm is geworden de doperwtjes er bij doen en er goed door roeren en even laten opkoken.
- Dan de eieren er bij, de lenteui, de ketjap, sesamolie, oestersaus.
- Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de voorverwarmde borden.
- Geef er gebakken garnalen bij, sambal en atjar.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij thee, bier of witte wijn