Deze rijst is prima te combineren met alle vis gerechten.
Ook prima bij alle Oosterse gerechten.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Jasmijnrijst met Djahé-Ketumbar-B. Putih
PT45M
RIJST Jasmijnrijst met Djahé-Ketumbar-B. Putih
Een heerlijk rijst jasmijnrijst met djahé-ketumbar-b. putih recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Jasmijnrijst met Djahé-Ketumbar-B. Putih te bereiden
1).De rijst goed spoelen tot het afkomende water volstrekt helder is geworden. Laat de rijst uitlekken.
2).Verhit in de grote pan de olie en leg daarin de ketumbar, de djahé, de uien en de knoflook en fruit dit aan tot de uien zacht zijn geworden.
3).Voeg de rijst toe en roer goed door en ga daarmee door tot alle rijst er een beetje glazig uitziet.
4).Schenk dan de bouillon er bij, roer goed om en breng aan de kook.
5).Doe deksel op de pan en zet het geheel in de oven gedurende 20 minuten.
6).Haal uit de oven en werk de rijst los met 2 vorken en laat tegelijk uitstomen.
7).Dan pas de grof gehakte basilicum of koianderblaadjes door de rijst werken.
2).Verhit in de grote pan de olie en leg daarin de ketumbar, de djahé, de uien en de knoflook en fruit dit aan tot de uien zacht zijn geworden.
3).Voeg de rijst toe en roer goed door en ga daarmee door tot alle rijst er een beetje glazig uitziet.
4).Schenk dan de bouillon er bij, roer goed om en breng aan de kook.
5).Doe deksel op de pan en zet het geheel in de oven gedurende 20 minuten.
6).Haal uit de oven en werk de rijst los met 2 vorken en laat tegelijk uitstomen.
7).Dan pas de grof gehakte basilicum of koianderblaadjes door de rijst werken.