Recept
« Terug naar recepten
Rijst met aparte ingrediënten
PT25M
Rijst met aparte ingrediënten
Wilde rijst eens iets apart.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met aparte ingrediënten te bereiden
- Snij het witloof in fijne reepjes. Snij de tomaat in kwartjes en verwijder het vruchtvlees deze kun je gebruiken voor in een soepje. Snij de tomaat in kleine blokjes de helft aan de kant houden voor afgarnering. Schil de appelsien en snij het vruchtvlees langs de vliesjes weg. Raapje in blokjes snijden evenzeer de wortel en ajuin. Stoof deze ingredienten even aan in een beetje boter en kruid naar smaak voeg de honing en safraan toe.
- Rijst beetgaar koken, giet af en meng deze onder de groenten mengeling en voeg de blokjes tomaat toe.
- Serveer dit gerecht zeer warm en werk af met de tomatenblokjes. Dit gerecht werd geserveerd met een heerlijke vegetarische loempia te vinden op mijn recepten pagina.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.