KookJij

Tajine: kalkoenhaasje met princesboontjes, tomaat en aardappelen

Tajine een geschenk uit de hemel alles samen en laat maar sudderen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: kalkoenhaasje met princesboontjes, tomaat en aardappelen te bereiden

  1. Bak de kalkoenhaasjes rondom even aan in een beetje boter deze kruiden. Aardappelen schillen en in vier snijden. Boontjes wassen en het poepke en kopje verwijderen ;-) De tomaat in kwartjes verdelen, de ajuin halveren en in ringen snijden.
  2. Dit alles in de tajine die opgewarmd is met een scheut zonnebloemolie, kruid nog even. Ze zeggen op elk potje past een deksel dat is hier dus het geval. Laat alles op een zacht vuur sudderen. Serveer dit gerechtje zeer warm indien nodig een beetje bijbinden.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Anna je weet het hé de tajine ik wil ze nooit meer kwijt ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Tanja, voor dit tajine gerecht mag je 60 min tellen. Hier op deze fijne site vind je heerlijke gerechten bereid in de tajine. Gewoon op zoek recept klikken en tajine in typen. Hier is de tajine onmisbaar geweldig om mee te koken. Veel succes ik hoor wel hoe het afloopt met de bereidingen van de gerechten in de tajine ;-) groetjes Hilde
Tanja

Tanja zegt:
Hallo, ik kreeg met Moederdag een prachtige Tajine, maar heb er nog geen ervaring mee. Hoelang moet alles in dit recept ongeveer sudderen? Het lijkt me heerlijk!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Hahahaha! ;-)
Alweer zo'n hemels pannetje! :-)