Recept
« Terug naar recepten
Rijst met kip en amandelen
PT15M
Rijst met kip en amandelen
Een heerlijk rijst met kip en amandelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1-2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met kip en amandelen te bereiden
Kook de rijst gaar.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Hak de amandelen grof.
Bak de gesneden ui en de uitgeperste knoflook in de hete boter, voeg de kip en de specerijen toe en bak de kip in ca. 5 minuten gaar.
Voeg de amandelen en de fijngesneden gember toe.
Schep de rijst erdoor en laat alles goed doorwarmen.
Voeg eventueel nog wat peper toe.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Hak de amandelen grof.
Bak de gesneden ui en de uitgeperste knoflook in de hete boter, voeg de kip en de specerijen toe en bak de kip in ca. 5 minuten gaar.
Voeg de amandelen en de fijngesneden gember toe.
Schep de rijst erdoor en laat alles goed doorwarmen.
Voeg eventueel nog wat peper toe.
toineke zegt: