Drink hierbij thee of bier of droge witte wijn.
*******************
OPMERKING:
A).In plaats van kip kun je ook garnalen gebruiken. De kooktijd wordt dan wel minder!!!
B).De keuze van de salsa mag ook wel op iets anders vallen dan op de salsa verde.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST met Kip uit Mexico
PT45M
RIJST met Kip uit Mexico
Een gerecht uit het Zuid Westen van de USA - Noord Westen Mexico, enigszins aangepast aan de Europese smaken
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST met Kip uit Mexico te bereiden
- Verhit de olijfolie in de wadjan en fruit daarin aan de ui gedurende 4 minuten. Doe daarna de knoflook er bij en laat dat al roerend 2 minuten meefruiten.
- Dan de kip er bij doen en die 7 minuten laten meebakken.
- Dan gaat de djinten er bij en de ketoembar en de chilipoeder en de lombok. Roer regelmatig door en laat dat net zo lang bakken tot de kip zo goed als gaar is.
- Voeg nu de salsa toe en de maiskorrels en de kerstomaatjes en laat dit al roerend meebakken totdat het geheel heet is geworden.
- Nu wordt de rijst er beetje bij beetje doorgewerkt totdat alles goed is door verhit.
- Haal de wadjan van het vuur en roer er snel de kaas door plus evt peper en zeezout.
- Dien op met het korianderblad en de lenteui.