KookJij

Rijst met kippenragout en doperwten

Een heerlijk rijst met kippenragout en doperwten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met kippenragout en doperwten te bereiden

Zet de kip in een pan waar hij net in past onder water en voeg wat zout en peper toe. Kook gedurende een uur. Haal het kippenvlees van de botten en snijd het klein.

Kook de rijst en doperwten zoals je gewend bent (of volgens aanwijzing op de verpakking).

Snijd de ui in kleine blokjes en fruit deze in de boter glazig. Roer de bloem er doorheen zodat er een klont in de pan ontstaat. Voeg een beetje van de kippenbouillon aan toe en roer totdat het mengsel weer glad is. Herhaal dat totdat je een ongeveer even grote hoeveelheid saus hebt als kipstukjes. Voeg dan de kerriesauspoeder toe. Is de poeder helemaal opgenomen in de saus breng dan de saus op smaak met peper en worcestershiresaus (ongeveer 1 lepel). Doe als laatste de stukjes kippenvlees erbij en roer goed door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jennypiet

jennypiet zegt:
Kan het ook gemaakt worden met kipfilet? En hoeveel is er dan nodig?
Lilian

Lilian zegt:
Als je met de ui gelijk kerrie meefruit krijg je vanzelf al een lekkere kerriesaus.