Recept
« Terug naar recepten
Rijst met kippenragout en doperwten
PT90M
Rijst met kippenragout en doperwten
Een heerlijk rijst met kippenragout en doperwten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met kippenragout en doperwten te bereiden
Zet de kip in een pan waar hij net in past onder water en voeg wat zout en peper toe. Kook gedurende een uur. Haal het kippenvlees van de botten en snijd het klein.
Kook de rijst en doperwten zoals je gewend bent (of volgens aanwijzing op de verpakking).
Snijd de ui in kleine blokjes en fruit deze in de boter glazig. Roer de bloem er doorheen zodat er een klont in de pan ontstaat. Voeg een beetje van de kippenbouillon aan toe en roer totdat het mengsel weer glad is. Herhaal dat totdat je een ongeveer even grote hoeveelheid saus hebt als kipstukjes. Voeg dan de kerriesauspoeder toe. Is de poeder helemaal opgenomen in de saus breng dan de saus op smaak met peper en worcestershiresaus (ongeveer 1 lepel). Doe als laatste de stukjes kippenvlees erbij en roer goed door.
Kook de rijst en doperwten zoals je gewend bent (of volgens aanwijzing op de verpakking).
Snijd de ui in kleine blokjes en fruit deze in de boter glazig. Roer de bloem er doorheen zodat er een klont in de pan ontstaat. Voeg een beetje van de kippenbouillon aan toe en roer totdat het mengsel weer glad is. Herhaal dat totdat je een ongeveer even grote hoeveelheid saus hebt als kipstukjes. Voeg dan de kerriesauspoeder toe. Is de poeder helemaal opgenomen in de saus breng dan de saus op smaak met peper en worcestershiresaus (ongeveer 1 lepel). Doe als laatste de stukjes kippenvlees erbij en roer goed door.
jennypiet zegt: