Recept
« Terug naar recepten
RIJST met Linzen,Varkenscarbonades in Sherry-Gastrique en Peperonata
PT75M
RIJST met Linzen,Varkenscarbonades in Sherry-Gastrique en Peperonata
Een gastrique is strict genomen gecarameliseerde suiker geblust met de een of andere azijn
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST met Linzen,Varkenscarbonades in Sherry-Gastrique en Peperonata te bereiden
VOORUITWERKEN: bv dag te voren
Gastrique:
1).Doe alle ingredienten in een roestvrijstalen pan en kook dan in tot er rond 200 cc is overgbleven (ongeveer tot 1/5 de van de oorspronkelijke hoeveelheid terugbrengen.) Dit zal zo'n klein uurtje duren. Zet apart.
1A).Peperonata: Zie aldaar. Dit kost ook een uur.
DAG ZELF:
2).Maak een homogeen mengsel van het zeezout, de thijm, kruidnagel, nootmuskaat, peper en kaneel en smeer daarmee de carbonades goed mee in.
3).Dan de carbonades bloemen.
4).Verhit dan in een anti-aanbakpan de olie of het vet en braad daarin de carbonades aan alle zijden mooi bruin in ongeveer 4 - 5 minuten en leg ze op een stuk alu-folie met z'n allen op een ovenblik.
5).Schuif dit in de oven en laat het daar ongeveer 5 minuten verblijven voor een medium-rare carbonade.
Houd warm.
6).De vettigheid uit de bakpan schrapen en voegen bij de gastrique.
7).Zet dat dat in een pannetje op het vuur en verhit. Roer daardoor het maizenapapje en blijf roeren tot een mooie dikke saus is verkregen.
Gastrique:
1).Doe alle ingredienten in een roestvrijstalen pan en kook dan in tot er rond 200 cc is overgbleven (ongeveer tot 1/5 de van de oorspronkelijke hoeveelheid terugbrengen.) Dit zal zo'n klein uurtje duren. Zet apart.
1A).Peperonata: Zie aldaar. Dit kost ook een uur.
DAG ZELF:
2).Maak een homogeen mengsel van het zeezout, de thijm, kruidnagel, nootmuskaat, peper en kaneel en smeer daarmee de carbonades goed mee in.
3).Dan de carbonades bloemen.
4).Verhit dan in een anti-aanbakpan de olie of het vet en braad daarin de carbonades aan alle zijden mooi bruin in ongeveer 4 - 5 minuten en leg ze op een stuk alu-folie met z'n allen op een ovenblik.
5).Schuif dit in de oven en laat het daar ongeveer 5 minuten verblijven voor een medium-rare carbonade.
Houd warm.
6).De vettigheid uit de bakpan schrapen en voegen bij de gastrique.
7).Zet dat dat in een pannetje op het vuur en verhit. Roer daardoor het maizenapapje en blijf roeren tot een mooie dikke saus is verkregen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Leg de carbonades op een voorverwarmd bord en druppel daarover lekker veel gastrique-saus. Geef er bij peperonata (ZIE Aldaar) en bv rijst / couscous / purée / rijst met linzen (ZIE Aldaar)