Recept
« Terug naar recepten
Rijst met Pom, kip, kouseband en pastei
PT60M
Rijst met Pom, kip, kouseband en pastei
Een heerlijk rijst met pom, kip, kouseband en pastei recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marijke kuhn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
marijke kuhn
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met Pom, kip, kouseband en pastei te bereiden
POM:
In aparte schaal tajer laten ontdooien, 4 geprakte klontjes suiker, mespunt zout, tomatenpuree, zwarte peper, rum, azijn, piccalilly en een klein beetje zoute ketjap toevoegen, flink kloppen, (mengen) laagje olie of margarine in de pan, hierin ui, knoflook fruiten, tomaat erbij, (op zacht vuur uitgekookt) zoutvlees in stukken snijden en erbij doen, in blokken gesneden kipfilet erbij, kipbouillon blokjes (2) toevoegen, 6 klontjes suiker, zwarte peper, nootmuskaat en pimentkorrels toevoegen, selderij erbij, 3 kopjes water toevoegen, kwartier met deksel op pan laten smoren. Jus afproeven en evt. naar smaak toevoegen. (moet een beetje zoet pittig smaken) Braadslee met boter in smeren. Afgekoelde jus bij beetjes door de tajer kloppen, beetje jus overhouden, laagje pomtajer over de bodem v/d braadslee uitsmeren, hierover het vlees rangschikken, resterende tajer over het vlees verdelen, jus er overheen doen, een paar klontjes boter eroverheen en pom 1e uur in een oven van 175 gr. bakken, 2e uur op 150 graden. (kan evt. korter, pom mag kleuren maar moet niet te donker zijn)
KIP:
Wassen met azijn, afspoelen. Marinade maken van kruiden voor de kip, over de kip gieten, in laten trekken (liever 1 nacht van tevoren) en in matig warme oven braden.
de overgebleven saus kan als jus bij de rijst.
KOUSEBAND:
Wassen, in stukjes, of schuin afsnijden, klein stukje ui, of 1 teentje knoflook fruiten in beetje margarine, kouseband toevoegen, 1 bouillonblokje, beetje zout, beetje suiker, zwarte peper, nootmuskaat kouseband moet beetgaar en nog groen zijn.
In aparte schaal tajer laten ontdooien, 4 geprakte klontjes suiker, mespunt zout, tomatenpuree, zwarte peper, rum, azijn, piccalilly en een klein beetje zoute ketjap toevoegen, flink kloppen, (mengen) laagje olie of margarine in de pan, hierin ui, knoflook fruiten, tomaat erbij, (op zacht vuur uitgekookt) zoutvlees in stukken snijden en erbij doen, in blokken gesneden kipfilet erbij, kipbouillon blokjes (2) toevoegen, 6 klontjes suiker, zwarte peper, nootmuskaat en pimentkorrels toevoegen, selderij erbij, 3 kopjes water toevoegen, kwartier met deksel op pan laten smoren. Jus afproeven en evt. naar smaak toevoegen. (moet een beetje zoet pittig smaken) Braadslee met boter in smeren. Afgekoelde jus bij beetjes door de tajer kloppen, beetje jus overhouden, laagje pomtajer over de bodem v/d braadslee uitsmeren, hierover het vlees rangschikken, resterende tajer over het vlees verdelen, jus er overheen doen, een paar klontjes boter eroverheen en pom 1e uur in een oven van 175 gr. bakken, 2e uur op 150 graden. (kan evt. korter, pom mag kleuren maar moet niet te donker zijn)
KIP:
Wassen met azijn, afspoelen. Marinade maken van kruiden voor de kip, over de kip gieten, in laten trekken (liever 1 nacht van tevoren) en in matig warme oven braden.
de overgebleven saus kan als jus bij de rijst.
KOUSEBAND:
Wassen, in stukjes, of schuin afsnijden, klein stukje ui, of 1 teentje knoflook fruiten in beetje margarine, kouseband toevoegen, 1 bouillonblokje, beetje zout, beetje suiker, zwarte peper, nootmuskaat kouseband moet beetgaar en nog groen zijn.
interesse1 zegt: