Recept
« Terug naar recepten
Rijst met rozijnen en pijnboompitten
PT25M
Rijst met rozijnen en pijnboompitten
Een heerlijk rijst met rozijnen en pijnboompitten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met rozijnen en pijnboompitten te bereiden
Rijst koken zoals op verpakking staat vermeld ± 15 min., voeg wel het kruidenbouillonblokje toe voor de smaak.
Deze afgieten houd even aan de kant. Een beetje vocht van de rijst achterhouden.
In een pan de pijnboompitten even opbakken zonder vetstoffen, voeg de rozijnen en rijst toe warm deze goed op maar voeg af en toe een beetje vocht van de rijst toe.
Serveer zeer warm .
Deze afgieten houd even aan de kant. Een beetje vocht van de rijst achterhouden.
In een pan de pijnboompitten even opbakken zonder vetstoffen, voeg de rozijnen en rijst toe warm deze goed op maar voeg af en toe een beetje vocht van de rijst toe.
Serveer zeer warm .
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Deze rijst kan zowel bij vis, vlees of gevogelte geserveerd worden.