KookJij

Rijst met sinaasappel en amandel

Een heerlijk rijst met sinaasappel en amandel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: www.meiasia.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met sinaasappel en amandel te bereiden

Spoel de rode rijst in een zeef onder koud stromend water. Doe de rijst in een pan met 400 ml water en zout naar smaak en kook de rijst in 25 minuten bijna gaar. Laat de rijst, zonder af te gieten nog 5 minuten staan. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd deze in halve ringetjes. Was de sinaasappel met heet water en rasp de schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit en bewaar het sap. Verhit de olie in een koekenpan en fruit op laag vuur de peper met de sinaasappelrasp. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. Giet het sinaasappelsap erbij en roer er de amandelen door. Voeg naar smaak zout en peper toe. Warm het gerecht goed door.

Mijn kookverhaal (Simone Rutten)

Het grauwe weer helemaal beu? Van deze heerlijke combinatie kikker je weer op! Weer eens wat anders dan anders :)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst