KookJij

RIJST (Mexicaans) met Koriander-Dressing

Een heerlijk rijst (mexicaans) met koriander-dressing recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Vrienden uit Amerika
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST (Mexicaans) met Koriander-Dressing te bereiden

1).Verhit de olie in de pan en fruit daarin aan de uien en lomboks tot de uien glazig zijn geworden.
2).Doe de knoflook er bij in en roer om.
3).Nu gaat de rijst er bij en roeren we goed om en om tot de rijstkorrels zijn bedekt met olie.
4).Nu gaat de bouillon er bij en wordt alles goed omgeroerd en 10 minuten op laag vuur gekookt.
5).De limoenrasp, maïs en doperwten gaan er nu bij en de pan gaat dan met deksel er op in de oven voor een half uur.
*******************************************
KORIANDER DRESSING:
6).Doe alles in de blender en draai hiervan een homogene dunne gladde pasta en koel.
#NOOT: In plaats van de olie kunnen we ook werken met "Tomatill Salsa"
*******************************************
7).Laat de rijst afkoelen en en voeg dan toe geheel naar eigen smaak de dressing bij de rijst. Begin met 125 cc voor de hoeveelheid gemaakte rijst en van daar uit zoveel toevoegen als de smaak aangeeft.
*******************************************************
8).Doe de gehalveerde en geschoonde tomatillo's, de knoflook en de lombok op een bakblik en schuif dat in de oven die op 20°C staat gedurende 15 minuten.
9).Daarna alles in de blender en al pulserend een grove pasta maken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Geef bij de Mexicaanse rijst bv gebakken varkensvlees, geroosterd varkensvlees of kip of vis en of geroosterde groentes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst