Vlak voor het uitserveren roeren we de koriander en de lenteui er door.
Een saté'tje er bij met een frisse ketimunsalade en de maaltijd is gereed.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Broccoli
PT45M
RIJST Nasi Broccoli
Een heerlijk rijst nasi broccoli recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Naar: Een oud recept van de Holland-Amerika Lijn
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Broccoli te bereiden
1).Verhit rijstolie in een bakpan en maak van de geklutste eieren roerei. Zet apart
2).Verhit in een andere (grote!!!) pan 2 eetlepels rijstolie en fruit daarin aan de uien tot ze slap en glazig zijn. Doe er dan de knoflook bij en gemberwortel en fruit verder tot alles zacht is geworden.
3).Doe er dan de Nam Pla bij en de Hoisin saus, dan de suiker en vervolgens de broccoli. Roer goed door en laat 8 minuten garen.
4).Dan de rijst er bij en goed door laten warmen.
5).Nu werken we de roereieren er goed door.
6).Vervolgens de azijn en ketjap erbij met de peper en roeren weer goed door.
2).Verhit in een andere (grote!!!) pan 2 eetlepels rijstolie en fruit daarin aan de uien tot ze slap en glazig zijn. Doe er dan de knoflook bij en gemberwortel en fruit verder tot alles zacht is geworden.
3).Doe er dan de Nam Pla bij en de Hoisin saus, dan de suiker en vervolgens de broccoli. Roer goed door en laat 8 minuten garen.
4).Dan de rijst er bij en goed door laten warmen.
5).Nu werken we de roereieren er goed door.
6).Vervolgens de azijn en ketjap erbij met de peper en roeren weer goed door.
deuxchapeaux zegt:
Zet maar rustig onder de luie-kokki-recepten,het is niet zoveel werk.Eenflinke klodder Nam Prik Pao (een soort van Thai'se sambal)maakt het nog lekkerder.
Jan A.