NOTABENE: Om er nog meer smaak aan te geven kun je nog 1 flinke theelepel trassie toevoegen aan het vleesbaksel.
Je kunt hierbij heel goed thee drinken. Ook een koud pilsje smaakt er bij.
Wil je wijn hebben, dan moet je een niet al te droge witte wijn nemen. (maar niet echt zoet!!)
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Goreng Totok
PT90M
RIJST Nasi Goreng Totok
Bij ons in de familie is een totok iemand die afstamt van mensen die in Indie hebben gewoond, maar daar zelf nog nooit gewoond hebben. Er geweest zijn op een vacantie geldt dus niet. Deze betekenis wijkt dus iets af van de reguliere betekenis, maar soedah ik heb geen reguliere familie.
Weer een andere nasi goreng dus. Ja en nee. Het verschil met een "echte" nasi goreng is niet groot.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Goreng Totok te bereiden
- Kook de rijst volgens de regelen der kunst en laat die helemaal afkoelen. Het beste is om de rijst de dag van te voren klaar te maken en de nacht over in de ijskast te zetten.
- Marineer de reepjes varkensvlees in een mengsel van de ketjap, wat zeezout, witte peper, de kunyit, gemberwortel en ketumbar.
- Bak 2 omeletten van de eieren, peper, zeezout en een lepeltje water.
- Snij de omeletten in dunne sliertjes.
- Bak in de rest van de olie in de grote wadjan de blokjes varkensvlees knapperig en voeg dan de sjalotjes toe en na een minuut de knoflook.
- Doe hierbij de reepjes varkensvlees en bak even goed door al omscheppend.
- Voeg dan de prei en de kool toe en roer om tot de kool en prei nog net niet helemaal zijn verkookt, maar nog enige beet hebben.
- Dan gaat schepje voor schepje de rijst er door, onder flink omscheppen. Eventueel nog wat ketjap er door doen.
- Op het laatst de lenteuitjes en de omelet reepjes door de rijst roeren. Dien op met sambal, gefrituurde uitjes, krupuk, seroendeng en atjar.