KookJij

Rijst Nasi Tjabé

Een recept uit de Molukken, een soort van Molukse nasi goreng zou je kunnen zeggen
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst Nasi Tjabé te bereiden

  1. Verhit in de wadjan de rijstolie en fruit daarin aan de ui tot die glazig wordt en vooeg dan toe de knoflook,de taugé, tomatenconcentraat, ketjap, sambal en klapper. Roer deze mix regelmatig om totdat het er op lijkt dat het meeste vocht is weggekookt.
  2. Breek dan een eitje boven deze mix, laat stollen en roer vervolgens weer door.
  3. Nu de rijst per schep door de mix roeren tot alles door en door warm is geworden.
  4. Serveer met een saté'tje en een groente schotel.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een niet al te droge witte wijn of thee of bier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst