OPDIENEN: In voorverwarmde borden scheppen en versieren met de andere helft bosuitjes.
Je kunt het zo geven of met allerlei kleine gerechtjes.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Yangzhou
PT20M
RIJST Nasi Yangzhou
Een heerlijk rijst nasi yangzhou recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
famile
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Yangzhou te bereiden
1).Verhit een paar lepels rijstolie met de sesamolie en bak hierin aan - zonder te laten bruinen - de uien, helft van de bosuien, knoflook en pancetta.
1a).Dan de suiker erbij, de peper en de oestersaus en de Nam Prik Pao. Even doorverwarmen.
2).Wanneer de uien zacht zijn geworden de garnalen er bij doen en laten bakken tot ze mooi rosé zijn geworden.
3).Doe onder voortdurend roeren de eieren er bij en direct daarna de rijst, maar blijf constant roeren, tot de eieren min of meer zijn gestold.
4).Nu de shiitake er bij en doorverwarmen, dan de erwten en de taugé.
5).Nog even flink doorverwarmen en vlak voor het opdienen de korianderblaadjes er door roeren.
1a).Dan de suiker erbij, de peper en de oestersaus en de Nam Prik Pao. Even doorverwarmen.
2).Wanneer de uien zacht zijn geworden de garnalen er bij doen en laten bakken tot ze mooi rosé zijn geworden.
3).Doe onder voortdurend roeren de eieren er bij en direct daarna de rijst, maar blijf constant roeren, tot de eieren min of meer zijn gestold.
4).Nu de shiitake er bij en doorverwarmen, dan de erwten en de taugé.
5).Nog even flink doorverwarmen en vlak voor het opdienen de korianderblaadjes er door roeren.