Recept
« Terug naar recepten
RIJST : Rijst met Verse Kruiden
PT30M
RIJST : Rijst met Verse Kruiden
We doen de kruiden er pas bij wanneer de rijst is gekookt. Dan blijf je ze ook beter proeven.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST : Rijst met Verse Kruiden te bereiden
- Fruit de uien aan in de roomboter en voeg na 5 minuten de rijst toe met de knoflook.
- Roer even goed door tot de knoflook gaat geuren.
- Dan het water er bij en het zeezout en 10 -15 minuten zachtjes laten koken met deksel op de pan (het water is dan opgenomen).
- Dan de pan van het vuur halen.
- Deksel er af en theedoek over de pan doen en even laten staan.
- De rijst voorzichtig los maken met 2 vorken en vervolgens de kruiden er door werken.
- Doek er weer over en 20 minuten laten staan in een verwarmde oven van 60 graden Celsius.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt deze rijst overal inzetten in plaats van aardappels of pasta.