KookJij

RIJST : Rijst met Verse Kruiden

We doen de kruiden er pas bij wanneer de rijst is gekookt. Dan blijf je ze ook beter proeven.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST : Rijst met Verse Kruiden te bereiden

  1. Fruit de uien aan in de roomboter en voeg na 5 minuten de rijst toe met de knoflook.
  2. Roer even goed door tot de knoflook gaat geuren.
  3. Dan het water er bij en het zeezout en 10 -15 minuten zachtjes laten koken met deksel op de pan (het water is dan opgenomen).
  4. Dan de pan van het vuur halen.
  5. Deksel er af en theedoek over de pan doen en even laten staan.
  6. De rijst voorzichtig los maken met 2 vorken en vervolgens de kruiden er door werken.
  7. Doek er weer over en 20 minuten laten staan in een verwarmde oven van 60 graden Celsius.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt deze rijst overal inzetten in plaats van aardappels of pasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst