DIEN OP : Zolang het nog lekker warm is,opscheppen met evt.
wat seroendeng en kroepoek.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Thai Rice V (Thaise Nasi Goreng)
PT45M
RIJST Thai Rice V (Thaise Nasi Goreng)
Een heerlijk rijst thai rice v (thaise nasi goreng) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Thai Rice V (Thaise Nasi Goreng) te bereiden
1).wok / wajang verhitten zonder olie tot gloeiend heet.Dan olie er in en het kippenvlees.Garen in paar minuten en dan er uit.
2).Eieren in de wajang en tot roerei roerbakken en er uit halen
3).Nog wat olie in de pan doen en dan de vissaus er bij,de ketjap,de ui,de knoflook en de trassi.Wachten tot glazig is geworden en dan de rijst er bij en goed doorroeren.
4).Nu kip er weer bij en de eieren en goed omscheppen.De tomaat er bij en doorroeren,de muizenoren er bij en doorroeren,de lenteui er bij en doorroeren.
5).Van het vuur halen en de koreander er doorroeren met het limoensap.
Je kunt er nog wat garnalen door werken.
2).Eieren in de wajang en tot roerei roerbakken en er uit halen
3).Nog wat olie in de pan doen en dan de vissaus er bij,de ketjap,de ui,de knoflook en de trassi.Wachten tot glazig is geworden en dan de rijst er bij en goed doorroeren.
4).Nu kip er weer bij en de eieren en goed omscheppen.De tomaat er bij en doorroeren,de muizenoren er bij en doorroeren,de lenteui er bij en doorroeren.
5).Van het vuur halen en de koreander er doorroeren met het limoensap.
Je kunt er nog wat garnalen door werken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Ja hoor,het kan zonder limoenen en koreander,maar je laat wel een stukje echte smaak weg dan.Als je geen limoenen hebt,dan kan citroen ook en in plaats van koreander kan platte peterselie ook wel.
Zelf neem ik er nog een schep sambal bij!
Jan A.
l.melein zegt: