DIEN OP: In voorverwarmde diepe borden de rijst verdelen en bestrooien met verse gesnipperde korianderblaadjes. Evt. opleuken met:
-gebakken eitje
-iets atjar-achtig (zuur)
-gefrituurde uitjes
-emping ("kroepoek")
-losse "Thaise Chili jam" = Nam Prik Pao
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Thai Rice VI met Krab
PT45M
RIJST Thai Rice VI met Krab
Een heerlijk rijst thai rice vi met krab recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Thai Rice VI met Krab te bereiden
Alle ingrediënten staan klaar in kommetjes om gebruikt te worden.
1).Verhit de olie in een wok en fruit hierin aan de uitjes en de knoflook tot ze gaan kleuren.
2).Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
3).Vervolgens de garnalen toevoegen, omscheppen.
4).De krab toevoegen en omscheppen en even laten doorsudderen.
5).Nu de geklutste eieren er bij voegen en al roerend de eieren laten stollen.
6).Direct wanneer de eieren gestold zijn de rijst door de massa scheppen en door en door warm laten worden.
7).Nu de Nam Pla en de Nam Prik Pao door de rijst werken en zorgen voor een homogeen mengsel.
8).Tenslotte werken we de lenteuitjes en de tomaatjes door de rijst.
9).De rijst kan nu worden opgeschept.
1).Verhit de olie in een wok en fruit hierin aan de uitjes en de knoflook tot ze gaan kleuren.
2).Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
3).Vervolgens de garnalen toevoegen, omscheppen.
4).De krab toevoegen en omscheppen en even laten doorsudderen.
5).Nu de geklutste eieren er bij voegen en al roerend de eieren laten stollen.
6).Direct wanneer de eieren gestold zijn de rijst door de massa scheppen en door en door warm laten worden.
7).Nu de Nam Pla en de Nam Prik Pao door de rijst werken en zorgen voor een homogeen mengsel.
8).Tenslotte werken we de lenteuitjes en de tomaatjes door de rijst.
9).De rijst kan nu worden opgeschept.