Recept
« Terug naar recepten
RIJST Turks I
PT40M
RIJST Turks I
Een heerlijk rijst turks i recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Turks I te bereiden
*Doe in de grote pan (met deksel) met dikke bodem 3 eetlepels olijf olie en bak daarin de ui en knoflook glazig. Doe er dan de kip bij en bak die mooi bruin.
*Nu de kruiden erbij, de wortels en de rijst en even opbakken totdat alle rijstkorrels "doorzichtig" lijken.
*Nu doen we de helft van de heet gehouden bouillon er bij,
roeren goed door en dan de andere helft van de bouillon.
*We zetten het vuur laag zodra de bouillon aan de kook is en doen de deksel op de pan en wachten 15 - 20 minuten.
Ondertussen zetten we in een anti aanbakpan apart de noten op in een lepel olijf olie en maken die krokant en zetten dan onder dat pannetje het vuur uit.
*Na 15 - 20 minuten checken we de rijst of die gaar is of niet. (Zo niet dan nog wat bouillon er bij gieten en even laten doorkoken). We roeren als de rijst gaar is de doperwten voorzichtig door de rijst met het zout en de peper en laten hem 10 minuten uitstomen.
*Dan roeren we de bladpeterselie en de helft van de nootjes door de rijst en de andere helft van de nootjes strooien we over de rijst.
*Nu de kruiden erbij, de wortels en de rijst en even opbakken totdat alle rijstkorrels "doorzichtig" lijken.
*Nu doen we de helft van de heet gehouden bouillon er bij,
roeren goed door en dan de andere helft van de bouillon.
*We zetten het vuur laag zodra de bouillon aan de kook is en doen de deksel op de pan en wachten 15 - 20 minuten.
Ondertussen zetten we in een anti aanbakpan apart de noten op in een lepel olijf olie en maken die krokant en zetten dan onder dat pannetje het vuur uit.
*Na 15 - 20 minuten checken we de rijst of die gaar is of niet. (Zo niet dan nog wat bouillon er bij gieten en even laten doorkoken). We roeren als de rijst gaar is de doperwten voorzichtig door de rijst met het zout en de peper en laten hem 10 minuten uitstomen.
*Dan roeren we de bladpeterselie en de helft van de nootjes door de rijst en de andere helft van de nootjes strooien we over de rijst.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Opdienen met een tomaten-komkommersalade en evt.een omeletje.
Arslan zegt: