Recept
« Terug naar recepten
RIJST Turks II
PT60M
RIJST Turks II
Een heerlijk rijst turks ii recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Turks II te bereiden
*Verhit de boter in een pan met dikke bodem (+deksel) en fruit uien en knoflook glazig.Doe er vervolgens het gehakt bij en bak tot de kleur is veranderd en het aspect van het vlees rul is geworden.Nu kunnen de tomaten er bij en laat onder omroeren 5 minuten sudderen.
*Nu de rijst er bij,paprikapoeder,cayenne peper,zout.Even gooed opbakken.
* Nu de runder bouillon er bij en goed doorroeren.Zodra de kook er over gaat het deksel sluiten en de pan 20 minuten laten op LAAG vuur.
*De rijst is nu gaar (anders met wat extra water nog even door laten koken) en drooggekookt.We roeren de rijst om met de spinazie en zetten hem nog even terug op het lage vuur m,et zo nu en dan roeren.
*Klaar om op te dienen met tzatziki (geraspte komkommer in dikke yoghurt met knoflook en dille)
*Nu de rijst er bij,paprikapoeder,cayenne peper,zout.Even gooed opbakken.
* Nu de runder bouillon er bij en goed doorroeren.Zodra de kook er over gaat het deksel sluiten en de pan 20 minuten laten op LAAG vuur.
*De rijst is nu gaar (anders met wat extra water nog even door laten koken) en drooggekookt.We roeren de rijst om met de spinazie en zetten hem nog even terug op het lage vuur m,et zo nu en dan roeren.
*Klaar om op te dienen met tzatziki (geraspte komkommer in dikke yoghurt met knoflook en dille)