KookJij

RIJST van Tante Ietje (RIJST voor Leken)

"Indisch is wel lekker hoor, als het maar niet te heet is of te gekruid". Dit soort opmerkingen hoorde ik nog wel eens. Welnu, tante Ietje wist daar wel wat op. Ze was dan ook iemand die iedereen altijd te vriend wilde houden
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST van Tante Ietje (RIJST voor Leken) te bereiden

  1. Kook de rijst volgens voorschrift gaar, laat dan afkoelen en rul de rijst op met behulp van 2 vorken. Zet koel weg voor de volgende dag.
  2. Verhit 2 eetlepels rijstolie in de bakpan en bak van de 2 geklutste eieren een omelet. Snij vervolgens de enigzins afgekoelde omelet in heel kleine stukjes en zet dat even apart.
  3. Verhit dan in een flinke wadjan 2 eetlepels rijstolie en 2 theelepels sesam olie en fruit daarin aan de uien, de ketumbar, de erwtjes en worteltjes en na 5 minuten de knoflook en de gember.
  4. Dan beetje bij beetje de rijst toevoegen - blijven omscheppen svp - , vervolgens de ketjap er door werken met de peper en de vissaus.
  5. Op het laatst werken we de stukjes omelet door de rijst en eventueel nog wat selderijblad en/of platte peterselie

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef bij deze rijst de nasi goreng voor leken) een kopje warme jasmijn thee, een koud biertje of een glas droge gewurztraminer wijn.
***
NB:De 40 - 45 minuten kooktijd is exclusief het koken van de rijst

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst