Recept
« Terug naar recepten
Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus
PT30M
Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus
Een heerlijk rijstbavarois met pruimen in wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus te bereiden
Verwarm de wijn, kaneel en pruimen zonder te koken 5 minuten. Schep de pruimen eruit en bind het vocht met aardappelmeel dat is aangelengd met 1 eetlepel pruimensap. Leg de pruimen weer in de saus. Kook de rijst in de melk waaraan het opengesneden vanillestokje is toegevoegd. Klop de eidooiers los met de vanillesuiker en roer ze de laatste 3 kookminuten door de rijst. Verwijder het vanillestokje. Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme rijst (niet koken!)
Bereiden:
Laat de rijst iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor. Vet de vorm in met olie en schep de bavarois erin. Zet deze minstens 3 uur in de koelkast. Stort de rijstbavarois op een schaal en leg de pruimen eromheen.
Tip:
Voeg tijdens het koken van de rijst 1 theelepel sinaasappelrasp toe.
Bereiden:
Laat de rijst iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor. Vet de vorm in met olie en schep de bavarois erin. Zet deze minstens 3 uur in de koelkast. Stort de rijstbavarois op een schaal en leg de pruimen eromheen.
Tip:
Voeg tijdens het koken van de rijst 1 theelepel sinaasappelrasp toe.