Recept
« Terug naar recepten
Rijstepap met oranjebloesemwater
PT30M
Rijstepap met oranjebloesemwater
Een heerlijk rijstepap met oranjebloesemwater recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstepap met oranjebloesemwater te bereiden
Wrijf de saffraandraadjes fijn. Breng 2/3 van de melk langzaam aan de kook in een pan met een dikke bodem en zet dan het vuur laag. Los de saffraan op in 2 eetlepels hete melk. Voeg de saffraanmelk, de rijst, citroensap en suiker toe aan de hete melk en kook de rijstepap in ca. 20 min gaar. Gebruik zo nodig een vlamverdeler. Voeg als de rijst te droog wordt de rest van de melk toe, zo nodig noch iets meer, de pap moet lekker smeuïg zijn. Roer zo min mogelijk. Afwerking: Roer als de rijst gaar is de room en het oranjebloesemwater erdoor. Gebruik een zgn. zesteur om zestes (draadjes) sinasappelschil te trekken. Serveer de rijstepap meteen en garneer mit sinasappelzestes.
nick zegt:
Macaronie pap.
je koopt een pak macaronie en melk dit doe je bij elkaar in een pan en je blijft roeren het mag absoluut niet aankoken want dan smaakt de pap niet meer. Dit hou je zo vol totdat de macaronie smelt op je tong. Je kan hem aanvullen met suiker. Wij doen dat altijd in ons eigen schaaltje aan tafel. Tip: bruine basterd suiker en kaneel erbij doen!! dat is erg lekker ;):D