Recept
« Terug naar recepten
Rijstgebak met mandarijntjes en kumquats
PT160M
Rijstgebak met mandarijntjes en kumquats
Een heerlijk rijstgebak met mandarijntjes en kumquats recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
160 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstgebak met mandarijntjes en kumquats te bereiden
1. Breng de melk aan de kook met de kaneel, kruidnagels, steranijs en de geraspte mandarijnschil. Neem van het vuur en laat de smaken 2 uur op elkaar inwerken. Giet door een zeef.
2. Breng de gezeefde melk terug aan de kook met een snuifje zout en 75g suiker. Snij het vanillestokje overlangs open en doe het merg bij de melk. Doe de rijst bij de melk en laat zachtjes koken tot alle melk opgenomen is en de rijst gaar is. Doe er van het vuur 40g boter bij en de in partjes gesneden mandarijntjes.
3. Laat de rijst wat afkoelen. Klop de eieren los en roer ze onder het lauwe rijstmengsel. Snij de kumquats in twee en karameliseer ze met de rest van de suiker en een eetlepel water op het vuur.
4. Verdeel de kumquats en de karamel over de bodem van een ingevette bakvorm en doe er het rijstmengsel over. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Keer de taart om op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
2. Breng de gezeefde melk terug aan de kook met een snuifje zout en 75g suiker. Snij het vanillestokje overlangs open en doe het merg bij de melk. Doe de rijst bij de melk en laat zachtjes koken tot alle melk opgenomen is en de rijst gaar is. Doe er van het vuur 40g boter bij en de in partjes gesneden mandarijntjes.
3. Laat de rijst wat afkoelen. Klop de eieren los en roer ze onder het lauwe rijstmengsel. Snij de kumquats in twee en karameliseer ze met de rest van de suiker en een eetlepel water op het vuur.
4. Verdeel de kumquats en de karamel over de bodem van een ingevette bakvorm en doe er het rijstmengsel over. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Keer de taart om op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
Lizemie2 zegt: