Recept
« Terug naar recepten
Rijstkoekjes
PT25M
Rijstkoekjes
Een heerlijk rijstkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstkoekjes te bereiden
Wel de rozijnen 2-3 minuten in heet water en dep ze daarna droog. Meng de rijst met de melk, de eieren, rozijnen, bloem, suiker en kaneel tot een smeuïg geheel. Verwarm een kwart van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep hierin drie bergjes van het rijstmengsel. Bak de rijstkoekjes in 5-7 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Het mengsel is voldoende voor circa 12 stuks. Verwarm de appelstroop enkele seconden in de magnetron (dan druppelt hij makkelijk van de lepel) en druppel wat stroop over de rijstkoekjes.
Tip: De rijstkoekjes zijn warm en koud lekker
Tip: De rijstkoekjes zijn warm en koud lekker