Deze 'variant' op gewone poffertjes heb ik gevonden op een site die sterk gebaseerd is op 'low-budget-koken'.
Hierin staan zoveel leuke gedichten, verhalen en recepten dat ik ze jullie niet wil onthouden!
Het is in een pdf-format maar je kan het ook uitprinten als je wilt.
Ik ben -momenteel- zelf gedwongen om low-budget te koken en had dus een restantje gekookte rijst over. Heb gegoogled op 'recepten voor gekookte rijst" en kwam op deze site uit. De link vind je hieronder.
Het leuke aan de site is dat je niets weggegooid en er tal van ideeen op staan om van alles wat je maar standaard in de keuken hebt of over houd een leuk en lekker receptje vind en kunt maken.
Ik hoop dat ik jullie er een plezier mee kan doen deze link door te geven.
http://www.kwartiermakersfestivalarnhem.nl/upload/documenten/kookboek_kzp__arnhem.pdf
Mocht de link niet werken, ga gewoon even naar www.kwartiermakersfestivalarnhem.nl daar kun je het 'kookboek' zeker vinden.
Recept
« Terug naar recepten
Rijstpoffertjes
PT30M
Rijstpoffertjes
Een heerlijk rijstpoffertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken zonder poen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstpoffertjes te bereiden
Scheid de eidooiers van het eiwit in aparte
kommen.
Roer de eidooiers glad met suiker en een beetje zout. Doe er de bloem, vanillesuiker, citroensap en eventueel wat kaneel bij, voeg daarbij de gare koude rijst.
Pas de hoeveelheid rijst aan als de substantie te dun of te dik wordt.
Klop het eiwit zeer stijf met een beetje zout en schep het zo luchtig mogelijk door.
Het rijstmengsel:
Bak ze in een poffertjespan of koekenpan tot kleine ronde koekjes en bestrooi met poedersuiker.
kommen.
Roer de eidooiers glad met suiker en een beetje zout. Doe er de bloem, vanillesuiker, citroensap en eventueel wat kaneel bij, voeg daarbij de gare koude rijst.
Pas de hoeveelheid rijst aan als de substantie te dun of te dik wordt.
Klop het eiwit zeer stijf met een beetje zout en schep het zo luchtig mogelijk door.
Het rijstmengsel:
Bak ze in een poffertjespan of koekenpan tot kleine ronde koekjes en bestrooi met poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Een poffertjespan ben ik niet rijk, maar als ik het beslag in een muffinpan zou doen, zullen ze toch ook wel smaken, dunkt mij. En in een oven van ±180°C moet dat ook lukken, lijkt me zo. Waarom zou in melk gekookte rijst niet even goed werken?
mia7 zegt:
Ja,ik ben het ook eens met dit initiatief, topper!! Anna :):):p:p
Anna zegt:
XXX
grietje56 zegt:
XXX, Jootje:)
Anna zegt:
grietje56 zegt:
flavia zegt:
Anna zegt:
flavia zegt:
mia7 zegt: