Recept
« Terug naar recepten
Rijstpudding met tutti-frutti
PT40M
Rijstpudding met tutti-frutti
Een heerlijk rijstpudding met tutti-frutti recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
pimento
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstpudding met tutti-frutti te bereiden
Doe in een pan de melk, de dessertrijst, het kaneelstokje, de vanillesuiker, het suiker en een snufje zout en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag als het kookt en laat de pap koken totdat de rijst gaar is (ongeveer 15 minuten). Roer regelmatig om te voorkomen dat de rijst op de bodem van de pan blijft plakken en aanbrandt.
Spoel ondertussen een puddingvorm met koud water om. Giet de warme rijst in de vorm en laat dit afkoelen. Eerst op het aanrecht en als de rijstpudding goed is afgekoelt (na ongeveer een ½ uur) dan in de koelkast verder laten afkoelen.
Pers daarna de citroen en de sinaasappels uit en doe het sap in een pan. Voeg bij het sap de witte wijn en het water. Doe ook de tutti-frutti erbij evenals het kaneelstokje. Breng het geheel aan de kook en laat het geheel zachtjes koken (ook wel het wellen van fruit genoemd). Kook de vruchten totdat zij zacht zijn, dit duurt ongeveer 25 minuten.
Haal de vruchten uit de pan en kook het vocht in tot sausdikte. Voeg wat honing naar smaak toe aan de vruchten en eventueel aan het ingedikte kookvocht (zelf heb ik totaal 2 theelepels honing gebruikt). Laat alles afkoelen tot gebruik.
Haal vlak voor het serveren de rijstpudding uit zijn vorm en schik de tutti-frutti langs de rijstpudding. Giet het ingedikte kookvocht over de de tutti-frutti.
Tips
Om te voorkomen dat er een vel op de pudding komt, kun je een stukje huishoudfolie bovenop de rijstpudding leggen tijdens het afkoelen.
Laat de honing niet meekoken; hierdoor gaan de enzymen en vitaminen verloren.
Spoel ondertussen een puddingvorm met koud water om. Giet de warme rijst in de vorm en laat dit afkoelen. Eerst op het aanrecht en als de rijstpudding goed is afgekoelt (na ongeveer een ½ uur) dan in de koelkast verder laten afkoelen.
Pers daarna de citroen en de sinaasappels uit en doe het sap in een pan. Voeg bij het sap de witte wijn en het water. Doe ook de tutti-frutti erbij evenals het kaneelstokje. Breng het geheel aan de kook en laat het geheel zachtjes koken (ook wel het wellen van fruit genoemd). Kook de vruchten totdat zij zacht zijn, dit duurt ongeveer 25 minuten.
Haal de vruchten uit de pan en kook het vocht in tot sausdikte. Voeg wat honing naar smaak toe aan de vruchten en eventueel aan het ingedikte kookvocht (zelf heb ik totaal 2 theelepels honing gebruikt). Laat alles afkoelen tot gebruik.
Haal vlak voor het serveren de rijstpudding uit zijn vorm en schik de tutti-frutti langs de rijstpudding. Giet het ingedikte kookvocht over de de tutti-frutti.
Tips
Om te voorkomen dat er een vel op de pudding komt, kun je een stukje huishoudfolie bovenop de rijstpudding leggen tijdens het afkoelen.
Laat de honing niet meekoken; hierdoor gaan de enzymen en vitaminen verloren.
gerrie zegt: