Een variatie op de lekkere Surinaamse "Moksi Alesi".
Echte Surinamers zullen het daarmee niet eens zijn, maar ik houdt niet van pompoen en daarom gebruik ik als alternatief wortel.
Recept
« Terug naar recepten
Rijstschotel met wortel, garnalen+gehaktballetjes
PT50M
Rijstschotel met wortel, garnalen+gehaktballetjes
Een heerlijk rijstschotel met wortel, garnalen+gehaktballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
mijn Eet-planner
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstschotel met wortel, garnalen+gehaktballetjes te bereiden
Rijst koken zoals je gewend bent.
In braadpan 50 gr boter verhitten.
Rest v.d. ui+lombok 2 min.fruiten.(zachtjes).
Bouillontablet +trassie toevoegen, zwarte peper + wortelblokjes.
Afdekken, ca. 10 min zachtjes laten koken
In koekenpan rest v.d. boter verhitten
in ca 5 min gehaktballetjes bruin + gaar bakken
Garnalen toevoegen en nog 2 min meewarmen.
VUUR UIT! anders wordt het te vochtig.
In de braadpan de rijst en het gerecht en de gehaktballen toevoegen.
Voorzichtig omscheppen en opdienen
Als je het lekker vindt: atjar tjampoer óf atjar van komkommer (al eens eerder door mij ingezonden)
In braadpan 50 gr boter verhitten.
Rest v.d. ui+lombok 2 min.fruiten.(zachtjes).
Bouillontablet +trassie toevoegen, zwarte peper + wortelblokjes.
Afdekken, ca. 10 min zachtjes laten koken
In koekenpan rest v.d. boter verhitten
in ca 5 min gehaktballetjes bruin + gaar bakken
Garnalen toevoegen en nog 2 min meewarmen.
VUUR UIT! anders wordt het te vochtig.
In de braadpan de rijst en het gerecht en de gehaktballen toevoegen.
Voorzichtig omscheppen en opdienen
Als je het lekker vindt: atjar tjampoer óf atjar van komkommer (al eens eerder door mij ingezonden)