Recept
« Terug naar recepten
Risotto da Bergamo
PT60M
Risotto da Bergamo
Een heerlijk risotto da bergamo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lutece
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto da Bergamo te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C en verwarm de ovenschaal mee.
Verhit de boter in de wok en fruit hierin de ui gedurende een minuut. Voeg de paddenstoelen toe en schep het geheel 2 minuten om.
Vervolgens gaat de rijst erbij.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer het geheel steeds om, zodat ook de rijst licht gebakken wordt.
Giet de wijn in de pan, schep het geheel nog een maal om en voeg dan geleidelijk de bouillon toe. Breng het geheel nu aan de kook.
Giet nu alles over in de ovenvaste schaal en doe de deksel er op.
Zet de schaal 30 minuten in de oven en roer af en toe het mengsel om.
Neem de schaal uit de oven, roer er de kaas, basilicum en tijm door en voeg eventueel naar smaak nog extra peper toe.
Verhit de boter in de wok en fruit hierin de ui gedurende een minuut. Voeg de paddenstoelen toe en schep het geheel 2 minuten om.
Vervolgens gaat de rijst erbij.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer het geheel steeds om, zodat ook de rijst licht gebakken wordt.
Giet de wijn in de pan, schep het geheel nog een maal om en voeg dan geleidelijk de bouillon toe. Breng het geheel nu aan de kook.
Giet nu alles over in de ovenvaste schaal en doe de deksel er op.
Zet de schaal 30 minuten in de oven en roer af en toe het mengsel om.
Neem de schaal uit de oven, roer er de kaas, basilicum en tijm door en voeg eventueel naar smaak nog extra peper toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gerard van der Leeuw zegt:
Bertal zegt:
Ook dat is me allemaal bekend maar dit is een apart recept, heb het zelf gemaakt, en ook bij de kookclub. Heerlijk, het is toch het proberen waard. Verder succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert