Recept
« Terug naar recepten
Risotto met basilicum en boontjes
PT30M
Risotto met basilicum en boontjes
Een heerlijk risotto met basilicum en boontjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met basilicum en boontjes te bereiden
Fruit de knoflook in de boter goudbruin. Doe de rijst erbij en roer tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje boter. Giet er 3 deciliter bouillon of water bij en kook dit tot de rijst al het vocht opgenomen heeft. Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukjes van een halve centimeter. Doe ze bij de rijst in de pan. Giet de resterende bouillon of water er in gedeelten bij en laat alles onder af en toe roeren koken tot het vocht helemaal is geabsorbeerd. Voeg de room toe en kook de rijst en de boontjes tot ze 'al dente' zijn. Roer de roquefort, de Parmezaanse kaas en de basilicum door de risotto. Serveer de risotto direct
annemarieke zegt: