KookJij

Risotto met champignions

Risotto met champignons
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Plus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met champignions te bereiden

  1. Bereid een liter groentebouillon voor door het bouillonblokje met een liter heet water te mengen.
  2. Verhit de olijfolie en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg de risotto toe en bak mee tot glazig.
  3. Voeg nu beetje bij beetje al roerend de bouillon toe.
  4. Zodra de bouillon is opgenomen, voeg dan weer meer toe.
  5. Het duurt gemiddeld 20 minuten voordat de risotto gaar is.
  6. Verhit intussen in een andere pan de roomboter en bak de in plakjes gesneden champignons aan tot ze bruin gebakken zijn.
  7. Er zal eerst veel vocht vrij komen, maar houd op het vuur tot dit verdampt en bak dan verder.
  8. Wanneer de risotto gaar is, zet dan het vuur uit en voeg de slagroom en Parmezaanse kaas toe.
  9. Roer door tot de kaas gesmolten is.
  10. Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
  11. Serveer de risotto met de gebakken champignons.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst