Recept
« Terug naar recepten
Risotto met champignions
PT30M
Risotto met champignions
Risotto met champignons
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Plus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met champignions te bereiden
- Bereid een liter groentebouillon voor door het bouillonblokje met een liter heet water te mengen.
- Verhit de olijfolie en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg de risotto toe en bak mee tot glazig.
- Voeg nu beetje bij beetje al roerend de bouillon toe.
- Zodra de bouillon is opgenomen, voeg dan weer meer toe.
- Het duurt gemiddeld 20 minuten voordat de risotto gaar is.
- Verhit intussen in een andere pan de roomboter en bak de in plakjes gesneden champignons aan tot ze bruin gebakken zijn.
- Er zal eerst veel vocht vrij komen, maar houd op het vuur tot dit verdampt en bak dan verder.
- Wanneer de risotto gaar is, zet dan het vuur uit en voeg de slagroom en Parmezaanse kaas toe.
- Roer door tot de kaas gesmolten is.
- Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
- Serveer de risotto met de gebakken champignons.